Kok (m/v/x) De Zes Employer Knokke-Heist

Functie

Wij zoeken een Kok die smaak brengt in onze zaak

Ken je de ins en outs van de keuken in die mate zodat je jouw keukenteam vlot doorheen een shift weet te sturen? Heb je kennis van een grotere brasserie-keuken en sta je ervoor open om te werken in het weekend? Lees dan zeker even onze vacature.

Wat zijn jouw taken

Als Kok hou je toezicht op en help je met de werkzaamheden in de keuken. Je hoofdtaak is menuplanning. Je bespreekt en s de menu op in overleg met de zaakvoerder. Je zorgt voor een evenwichtige samensing van gerechten en voor een afwisselend assortiment. Je bepaalt recept en bereidingswijze. Je houdt rekening met het seizoensaanbod en de prijs van voedingswaren.

Je geeft leiding aan de werkzaamheden van het keukenpersoneel. Je geeft aanwijzingen en instructies. Je zorgt voor een efficiënte werkvoortgang. Je lost problemen op en springt in.

Je houdt tijdens de mise-en-place en bereidingen toezicht op kwaliteit, toepassing van recepten, portionering en presentatie. Je controleert bij de opdiening van gerechten smaak, schikking en garnituren.

Je controleert de bewaring van gerechten en voedingsmiddelen. Je houdt toezicht op hygiëne, orde en netheid in de keuken en op het voorkomen en hygiëne van het personeel. Je controleert de naleving van haccp- en veiligheidsnormen.

Je berekent naast de standaardvoorraad de benodigdheden op basis van reservaties of verkoopplanning. Je s de besijst op. Je ontvangt en controleert leveringen op kwaliteit en hoeveelheid. Je zorgt voor retouren en maakt inventaris op.

Je ontwikkelt en probeert nieuwe recepten. Je zorgt voor assortimentsvernieuwing. Je volgt trends en nieuwe technologieën op.

Jouw profiel

Wat verwachten we van jou

Je kan voltijds werken van woensdag tot en met zondag.

Je beschikt over een koksdiploma en je hebt bij voorkeur minstens vijf jaar ervaring in een aansturende functie in de keuken.

Je beschikt over een hands-on mentaliteit en je bent een people manager. Je biedt ondersteuning en begeleiding aan jouw keukenteam.

Je beschikt over een goede lees-, schrijf- en rekenvaardigheid.

Het budget van de keuken opvolgen (omzet, ratio, marge, ...) De bereiding van de gerechten superviseren
Het dresseren en de opmaak van borden of schalen uitvoeren of controleren De voorraad opvolgen, tekorten vastsen
Besingen plaatsen Leveranciers of dienstverleners selecteren
Onderhandelen over contractvoorwaarden
De geleverde diensten of producten controleren De planning van het keukenpersoneel opsen volgens de verwachte drukte en de voortgang van de voorbereidingen De activiteiten van het personeel controleren De voedingsmiddelen controleren op versheid en bereiding
Stalen nemen voor de hygiënische dienst Personeel aanwerven en ze de richtlijnen van de organisatie aanleren Menu’s opsen
De tarieven voor gerechten opsen Recepten opsen voor de gerechten (ingrediënten, hoeveelheid, prijs, ...) Gerechten uitdenken op basis van seizoensgebonden ingrediënten, beschikbaar budget, ... Het naleven van de werkprocedures en de regels voor hygiëne en voedselveiligheid controleren Aanbod

Wat mag je van ons verwachten

We voorzien opleidingen in de functie waarbij we je onder andere ondersteunen met tips, uitgeschreven instructies, etc. maar ook laten we je graag bij opstart even meelopen met een collega die jou de weg wijst.

We verstrekken onze medewerkers een sterk salaris dat hun harde werk beloont.

We geven je een contract van onbepaalde duur. We gaan van meet af aan met jou een duurzaam engagement aan.

We bespreken ruim op voorhand jouw uurrooster en zorgen dat jouw vakantie ook echt vakantie is. Jouw work-life balance staat centraal. Onze brasserie is open van u tot u. Aan de hand van flexibele werkuren plan je jouw uren in op de manier die het best aansluit bij jouw leven. Zo ook, hebben wij medewerkers die in het laagseizoen een lange reis maken. We geloven erin dat door een goede personeelsplanning het werk voor iedereen plezant blijft.

We zijn een horizontale organisatie met een familiaal karakter die barst van de opportuniteiten. We werken met jou liefst in een informele sfeer met een no-nonsens aanpak.

We zetten sterk in op het geven van voldoende autonomie in jouw job. We geloven erin dat dit niet alleen het resultaat ten goede komt, maar ook jouw werkplezier.

We hebben sterk geïnvesteerd in een gloednieuwe horeca-uitbating. We omarmen je er graag en willen je er zowel professioneel als persoonlijk zien groeien. Bij ons werk je in een unieke en ruime omgeving waar hospitality, family-time en architectuur flawless hand in hand gaan.

Solliciteren

Jorgen Dujardin


 


Kok (m/v/x) De Zes Employer Knokke-Heist
2024-04-26 - 2024-06-18

Aanwerving Organisatie: via Global Recruitment
Contract: Permanent
Industrie:
Gemiddeld loon: 2000
Valuta: EUR
Address place: KNOKKE-HEIST
Nieuwstraat 127
Land: België
Postal Code: 8300
Web: www.globalrecruitment.info
Telefoon: +32 493 78 60 54

 

Rapporteer deze vacature

 

Share